Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grundlöst påstående

Jan Lindberg insinuerar i sin insändare 28 juli, apropå en tänkt etablering av Hennes & Mauritz i Bollnäs, att jag som förtroendevald i Bollnäs kommun, och utredare i Söderhamns kommun, sitter på två stolar och har insyn i båda kommunernas planer.

Annons

Jag kan försäkra Jan Lindberg att jag har ingen som helst insyn i affärs- eller andra företagsetableringar i vare sig Bollnäs eller Söderhamn.

Affärs- och företagsetableringar omges av sekretess, och handläggs inom en mycket snäv krets av ledande politiker, och av tjänstemän inom näringslivsenheten.

Att H&M planerar att etablera sig i Bollnäs var för mig en nyhet när Ljusnan skrev om det, liksom det är en nyhet för mig idag att läsa din insändare om planer på att H&M ska etablera sig i Söderhamn.

Jag skulle vilja karakterisera Jan Lindbergs ord om att någon med engagemang i frågan lämnat information som är till Söderhamns nackdel som ett fult påhopp på en lojal tjänsteman.

Påståendet är fullkomligt grundlöst. Min ledstjärna under alla år har dessutom varit samarbete över kommungränserna, och jag var till exempel som tjänsteman med och etablerade högskoleutbildning på distans i OBS-regionen ,på 1980-talet; ett embryo till det som i Söderhamn utvecklades till det framgångsrika CFL.

ANDERS BERGSTEN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons