Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gröna satsningar är geniala

Valet vi står inför är att skapa en klimatvänlig grön ekonomi som ger nya jobb och för utvecklingen framåt eller att huka inför klimathotet och hoppas att vårt näringsliv överlever.

Annons

Kampen mot klimatförändringar är ett tillfälle som skapar vinster på flera plan. Valet vi står inför är att skapa en klimatvänlig grön ekonomi som ger nya jobb och för utvecklingen framåt eller att huka inför klimathotet och hoppas att vårt näringsliv överlever. Miljöpartiet de gröna vet att det land eller den region som är dominerande inom klimat- och energifrågor också kommer att leda världen in i framtiden.

Den 17 mars 2009 presenterade regeringen ett förslag till en sammanhållen energi- och klimatpolitik. Här nobbade regeringen större delen av de förslag som dess egen Klimatberedning lade fram i sin slutrapport. Målen för regeringens Klimat- och energipolitik till 2020 är låga, i stort sett så låga som de kan bli utan att bryta mot EU-beslut. Åtgärderna är få, små och avlägsna. Två av de fyra mål som regeringen sätter upp till 2020 når med ett nödrop upp till EU: s beslut om krav på Sverige.

Expressen säger i en ledare: Regeringen talar gärna om koldioxidskatter, inte minst internationellt, men kilometerskatt på väggodstrafik vill man likväl inte ha. Inte bra för ekonomin. Och det är i vissa fall fortfarande billigare att köra bil än att åka tåg, vilket förstås är helt uppåt väggarna, avslutar Expressen.

Denna åsikt är lätt att hålla med om.

Med gröna satsningar får vi en bättre ekonomi.

Som ett exempel kan nämnas att Miljöpartiet vill bygga ut den spårbundna trafiken. Det blir mycket billigare än att satsa på motorvägar. Dessutom är det klimatsmart eftersom man kan få bort mycket av den trafik som spyr ut avgaser. Dessutom är det billigare eftersom det ger fler arbetstillfällen.

Det skulle alltså enbart vara positivt.

Den gröna ekonomiska politiken är smart.

Åsa Eriksson

(Mp) Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons