Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grön el inte billigare

Att markägare och kraftbolag tjänar pengar på vindkraftbyggandet är väl uppenbart för de flesta. Om man tror att man ska få del i den energi som verken ger har man fel. Elen går ut på allmänna nätet. Vi i Nordanstig får inte billigare el!

Annons

Svar till Jag vill ha grön el (8/12).

När nu den berörda skogsägarlobbyn manifesterar sig offentligt är det bara att hoppas att beslutsfattarna i Nordanstigs kommun tar objektiv ställning i denna mycket komplicerade fråga och inhämtar all nödvändig faktakunskap.

Sverige producerar redan i dag tillräckligt med el för egen försörjning, dessutom den miljövänligaste i Europa.

Det mest effektiva sättet att spara el är att energieffektivisera, så kallad negawatt, enligt stor samsyn från forskare och organisationer.

Att markägare och kraftbolag tjänar pengar på vindkraftbyggandet är väl uppenbart för de flesta. Om man tror att man ska få del i den energi som verken ger har man fel. Elen går ut på allmänna nätet. Vi i Nordanstig får inte billigare el! Varje verk ger så otroligt (slumpmässig el) lite i förhållande till de olägenheter det skapar.

Bygdepengen är tänkt att tas från markägarnas vinst men då kan inte den rådande uppfattningen bland markägarna vara att det är deras pengar och att de ska bestämma om utdelningen. Den biten måste skötas genom kommunens försorg!

Läs Kommunens samrådshandling från 29/10- 09 + övrig information från KTH, KVA. Vill man kan man skaffa hur mycket information som helst på internet.

Familjerna Berggren och Uhlin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons