Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granska Hudiksvalls BB också!

Annons

Läste i tidningen om en ung mamma som fick transplantera levern efter att ha drabbats av havandeskapsförgiftning. Mamman anklagar barnmorskan på mödravården till allt eftersom hon inte tog urinprov på äggvita. Det är lätt att i chock och upprördhet hitta syndabockar men det kan finnas andra förklaringar också.

Det finns flera frågetecken: varför transportera sjuka gravida till Hudiksvall som är en mindre klinik. Avståndet till specialistvård i Uppsala blir längre och dessutom finns det en gräns när bebisar får förlösas i Hudiksvall. Tidigare gick den gränsen vecka 32.

Vid en giftig havandeskapsförgiftning är den enda boten att förlösa kvinnan och ta bort moderkakan och det fanns ju tid i Hudiksvall. Kvinnan låg ju där i två dagar enligt tidningen. Varför förlöstes hon inte tidigare? Det är kanske kvinnokliniken som ska granskas i stället?

Enligt artikel på nätet är urinprov och blodtryck ett grovt instrument för ett komplicerat tillstånd. Om mamman inte mådde bra, varför väntade hon så länge utan att höra av sig till sjukvården.

Enligt Dagens Nyheter så anmäler ofta sjukvården fel för sent. Händelser där en patient drabbats av en allvarlig skada eller utsatts för allvarliga risker i hälso- och sjukvården ska enligt lagen anmälas till Socialstyrelsen inom två månader. Är det inte Hudiksvalls sjukhus som ska göra denna anmälan? Är det någon skillnad på sjukhus i länet hur ofta de anmäler brister i vården? Finns det risk att man försöker mörka eller anklaga andra, exempelvis barnmorskan, i mödravården?

Pensionerad sjuksköterska

Bollnäs-Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons