Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör en cykelled längs kusten

Med Sågverkstrampet som utgångspunkt finns stor potential att förlänga till en hel cykelled efter länets kust, skriver Rolf Eriksson.

Annons

I Söderhamns-Kuriren den 18/6 fanns två artiklar om ny cykelled från skog till hav. Det gällde Sydostleden, 27 mil ny cykelled mellan Växjö och Simrishamn.

Man tror att leden skall locka många utländska besökare.

Det finns sedan ett år en led, Kattegattleden, från Helsingborg till Göteborg, och det finns planer på fler nationella leder i södra Sverige.

Utan jämförelse i övrigt har vi här Sågverkstrampet, en 13 kilometer cykelstig, som utvecklas sedan 13 år tillbaka.

Vi har sedan fem år ett förslag att förlänga Sågverkstrampet till Ljusne, Vallvik, Hå, Askesta, Marmaverken och Bergvik. De går sedan att anknyta till sågverksepoken efter Ljusnan och Voxnan.

Med det som utgångspunkt finns stor potential att förlänga efter länets kust. Det kan kanske kallas Kusttrampet. Med tanke på att det finns fyra kommuner i länet som berörs kanske det blir Region Gävleborg som blir samarbetspart.

Det är långt dit, sa gubben när han pekade på månen. Men nu finns månen nästgårds, så varför inte en cykelväg enligt mina funderingar? Den är mer jordnära än månen i alla fall.

Jungfrukustvägen finns också sedan några år som bilväg. Den kommer inte så nära kusten som mitt förslag.

Allting har en början. Hoppas att början börjar snart!

Rolf Eriksson

SandarneKULT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons