Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör din röst hörd – bli inte överkörd

Har du åsikter om järnvägens placering, gör din röst hörd. Sitt inte i soffan och gnäll, då blir du överkörd, menar Kerstin Karlsson (M) apropå spårdragningsdebatten i Hudiksvall.

Annons

Jag kände mig lurad när de två föreslagna Ostkustbanealternativen presenterades och det östra läget förordades. Det är inte bara Kulturhuset och Statts annex som måste rivas, även husen vid hälsocentralen. Lillfjärden fylls ut och kärlekstigen försvinner. Staden delas när gator till öster stängs.

Läs även: Ett dubbelspår blir ett sår i en liten stad

Jag köper inte argumentet att Söderhamn blev öde när järnvägen flyttades utanför stan. Åk dit och se vilken trevlig stadskärna man har skapat utan korsande järnväg. Det verkar som stationen i Hudik är stadens viktigaste byggnad. Vill man behålla läget för att de som ska bo och arbeta på Kattvikskajen ska ha nära dit? De flesta tar sig med bil eller buss till stationen. Var ska de parkera när Kattvikskajen är bebyggd och järnvägsspåret är utfyllt på hamnplan? Om en station byggs i Furulund kan parkering byggas och busslinje ner till centrum ordnas. Det bor fler i Håstaområdet och Sofiedal än vid stationen i centrum.

Läs även insändaren: Att fastna vid att nuvarande station är helig är att fastna i gamla tankebanor

Pendlare från E4 och Bergsjövägen behöver inte åka in i centrum, ett plus för miljön. Är du beredd att vara utan kulturhus och bibliotek i kanske sex–åtta år innan allt är färdigt? Har du åsikter om järnvägens placering, gör din röst hörd. Sitt inte i soffan och gnäll, då blir du överkörd. Be politiker som ska bestämma i frågan förklara och försvara sitt val. Det här är den viktigaste frågan för Hudiksvall sen järnvägen byggdes och svaret är vår framtid. Jag som har skrivit vad jag tycker är fritidspolitiker i ett parti där man får ha olika åsikter, men ändå bli respekterad.

Kerstin Karlsson (M)

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons