Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Goddag, yxskaft

Att som Hans Sundgren (M) påstå att det är de som får jobbskatteavdrag som jobbar ihop till våra pensioner är dock helt befängt.

Annons

När Stig Söderlund och Ragnar Lindestam frågar om lokalpolitikerna ställer upp på det beslut som PRO kongressen 2008 fattade om att PRO ska verka för att en lagstiftning införs mot åldersdiskriminering som omfattar alla samhällets områden då svarar Hans Sundgren (M) yxskaft (4/6).

Inledningsvis utnämner Hans Sundgren (M) PRO med över 400 000 medlemmar varav 1 700 i Söderhamns kommun till Socialdemokratisk stödorganisation. Detta är det oförskämdaste, lögnaktigaste och mest elaka påhopp vi upplevt under våra närmare 50 år inom föreningslivet. Alla pensionärsorganisationer – inklusive PRO - har det gemensamt att de i förhållande till politiska partier är obundna. Vår ordförande Curt Persson har så vitt vi vet aldrig haft något politiskt uppdrag på riksnivå. Den näst största pensionärsorganisationen i Sverige – SPF – har som ordförande Karl Erik Olsson, som var jordbruksminister (C) i Bildtregeringen i början av 90-talet. Vem tycker Du Hans Sundgren (M) har den starkaste partipolitiska belastningen av de två?

Hans Sundgren (M) försvarar jobbskatteavdraget och befriar sig från avundsjuka. Att påstå att det är de som får jobbskatteavdrag som jobbar ihop till våra pensioner är dock helt befängt. Alla pensionärsorganisationer är för en rättvis beskattning. Pensionen är en uppskjuten lön som våra arbetsgivare betalat in till de offentliga pensionssystem för att vi – när vi går i pension – ska kunna lyfta denna uppskjutna lön = pension.

Jobbskatteavdragets syfte var att öka sysselsättningen. Vet Hans Sundgren (M) hur det skulle gå till? Nej, knappast. Det tillhör visserligen den teoretiska nationalekonomin att – under en högkonjunktur – räknar man med att efterfrågan på arbetskraft ökar om fler anmäler sig som arbetssökande. I dag är nästan 300 000 registrerade hos arbetsförmedlingen. AMF:s prognos är en ökning med 245 000 till under 2010 – eller till mer än 11 procent av arbetskraften.

Som avslutning fyra frågor till Hans Sundgren (M)

1. Varför är Sverige det enda land i världen som beskattar pensioner högre är arbetsinkomster?

2. Hur många fler arbetslösa hade vi haft i dag utan jobbskatteavdraget.

3. Ge oss ett enda exempel på att sysselsättningen i verkligheten ökar genom att fler anmäler sig som arbetssökande. Över en halv miljon räcker tydligen inte?

4. Vill du ta tillbaka påståendet att PRO är en stödorganisation till (S)

För den partipolitiskt obundna PRO-föreningen Faxe i Söderhamn

Hans Olof Olsson

ordförande

Gösta Stenegren

sekreterare

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons