Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Goda kunskaper ger goda betyg

Det som är unikt för just Teknikprogrammet är att eleven till stor del själv formar sin utbildning med en stor del valbara kurser. Det är de som bildar de fem inriktningar vi har.

Annons

Svar till fyra undrande mammor (27/10).

Vad synd att ni inte kom till oss på infokvällarna, ni har då haft möjlighet att lyssna på vårt informationspass där vi presenterade Teknikprogrammet och våra fem olika inriktningar. Program inom gymnasieskolan är uppbyggda med ett poängsystem, liknande det högskolan använder. Teknikprogrammet omfattar 2 500 poäng som eleven ska läsa över 3 år. Det som är unikt för just Teknikprogrammet är att eleven till stor del själv formar sin utbildning med en stor del valbara kurser. Det är de som bildar de fem inriktningar vi har. Det ger eleven möjlighet att, samtidigt som de får den breda grund för vidare studier som Teknikprogrammet ger, även få spets inom det område som de intresserar sig för. Utbildningen skiljer sig i stor utsträckning för den elev som väljer Media & designinriktningen jämfört med den elev som väljer Matematikinriktningen. Media & Designinriktningen liknar Medieprogrammet, och Matematikinriktningen liknar Naturvetenskapsprogrammets Matematik och Datainriktning. Vi tycker därför att det är relevant att trycka på de inriktningar eleverna kan välja.

I grundskolan får eleven ett slutbetyg i matte. I gymnasiet får eleven upp till sju olika betyg i matte. Våra elever får till exempel två betyg i matte redan under det första läsåret, Matematik A och B. Alla poäng är på detta sätt fördelade på olika kurser i de olika ämnena. Dessa kurser finns sedan med i elevens slutbetyg. Att hjälpa alla elever att få det bästa betyget efter sin egen kapacitet ser vi som en viktig del i att erbjuda en utbildning med hög kvalitet. Att läraren finns tillhands för eleven ger eleven chans att lyckas med sina studier och nå de resultat de siktar på. Det är därför vi satsar på att ha två mattelärare på lektionerna, trots att våra klasser aldrig är större än 25 elever. Det är därför vi erbjuder resurspass i alla ämnen på fredagar. Det är därför det finns extrapass i matte alla vardagar en timme före skolan och en timme efter skolan. Det är också därför våra engagerade lärare finns på plats på skolan för eleven hela dagen. Det hjälper eleven att nå goda kunskaper och goda betyg!

Hoppas att ni har fått svar på era funderingar, annars är ni välkomna att kontakta oss.

Nina Blom

Dennis Malmberg

Roger Wallgren

Vi som driver Hälsingegymnasiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons