Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gnäll inte över en vinst

Socialdemokraterna tycker att de är så smarta där de populistiskt säger att privata vårdbolag och privata skolor inte ska få gå med vinst. Klart att någon mindre begåvad köper det med hull och hår och tycker att det är ett bra förslag.

Annons

Socialdemokraterna tycker att de är så smarta där de populistiskt säger att privata vårdbolag och privata skolor inte ska få gå med vinst. Klart att någon mindre begåvad köper det med hull och hår och tycker att det är ett bra förslag. Men är det verkligen det? Vem vill då driva ett privat vårdföretag och därmed hjälpa till att utveckla vården?

För mig som medborgare är det självklart att kvalitet ska stå i fokus och jag som patient väljer vårdgivare. Sedan får alla vårdgivare samma ersättning för utförda ingrepp.

Skulle de privata lyckas få någon krona över är det bara att gratulera, det har aldrig de offentliga någonsin lyckats med. Men kan då oppositionen förklara varför de vill förbjuda vinster för vård, skola och omsorg. I sådana fall ska väl samma villkor gälla allt som kommun, landsting och stat upphandlar. Varför ska de som bygger vägar åt staten få gå med vinst om de som driver en skola inte får det? Kräv i sådana fall att de vinster som de entreprenörerna gör går tillbaka till att bygga nya vägar – gratis! Samma regler måsta ju gälla i alla upphandlingar annars är det inte seriöst och endast populistiskt!

Anders

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons