Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glöm tanken på kontor – skicka en kartbok

Jag läser i tidningen att regiondirektören Svante Lönnbark vill öppna ett kontor i Stockholm för att knyta kontakter med politiker och andra beslutsfattare, skriver Sören Eriksson och menar att det är felsatsade pengar.

Annons

Viljan är väl god men är det nödvändigt? Det handlar om cirka 700 000 kronor per år, plus övriga driftskostnader i samband med detta, som traktamenten, resor, med mera. Den ekonomiska kontrollen kommer att öka kostnaderna avsevärt.

Det saknas bland annat studentbostäder i Gävle. Med nuvarande låga ränteläge skulle bostäder för cirka 30 miljoner kronor kunna uppföras. Till skillnad från ett hyrt kontor genererar bostäderna hyresinkomster.

Skicka en kartbok till de intresserade. Kunskapen om våra landskap är dålig. Således hörde man på radion om något som hänt i Ramsjö, väster om Ljusdal. Det är väl länge sedan Ramsjö låg väster om Ljusdal, om det någon gång legat där.

Ta upp intresserade till någon av våra städer, Järvsö, Lassekrog, etcetera. Där betyder restaurangnotorna mer än i Stockholm. Ta dem till Gröntjärn, Laforsen. Till Los och köp lite Los-limpor och dela ut, till Fala och köp falakörv. Det är väl det vi ska visa upp. Det är det vi är unika på. Koboltgruvorna och zinkfyndigheterna i Los är värda att beskåda.

Strömparterren i Stockholm är inget mot kasteln i Ljusnan, eller steninklädnaderna i Ljusnan. Någon inom regionen skulle kunna anordna en rundresa i länet med inbjudna gäster som det ska lobbas mot. Då skulle krognotorna generera lite extra intäkter till lokala orter. Provsmaka några hälsingeprodukter och lämna över lite äkta souvenirer.

Då kommer en del av skattepengarna att komma åter och framför allt gör nytta för Regionen. Det är väl Region Gävleborg vi vill sälja – och inte köpa i Stockholm. Om det inte är för sent, säg upp kontorskontraktet nu och glöm tanken på ett kontor i Huvudstaden.

Sören Eriksson

Korskrogen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons