Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glöm inte Hassela

Hassela är en fin by att leva, bo och arbeta i. Vi är cirka 1 000 invånare som drar vårt strå till stacken, men trots hårt arbete blir det inga pengar över. Frågan är: vart tar alla pengar vägen?

Annons

Jag har några frågor till kommunstyrelsens ordförande Stig Eng.

Hassela är en fin by att leva, bo och arbeta i. Vi är cirka 1 000 invånare som drar vårt strå till stacken, men trots hårt arbete blir det inga pengar över. Frågan är: vart tar alla pengar vägen?

Plyfa, Sportcenter, Hassela Gripen, kollektivet, Hassela Skogsprodukter och Holmen är företag som genererar mycket pengar till Nordanstigs kommun. Dessa skattepengar går också till försörjningen av de andra byarna i Nordanstig.

Men all service tas ifrån oss. Nu senast ska brandförsvaret skäras ner och rökdykning för att rädda liv blir inte möjligt.

Hur tänker du om detta? Plyfa, med alla sina arbetare och stora värden i fabriken och virkesupplag. Sportcenter, med alla sina gäster. Kollektivet, med sina adepter. Holmen, Hassela Gripen och Hassela skogsprodukter har många anställda, deras liv är i fara på arbetet. Det måste vara fem brandmän i tjänst för att få rökdyka och det tar cirka 30 minuter att få upp hjälp från andra stationer.

Björkbacken, med sina gamla, skolan och dagis med alla ungar behöver också snabb hjälp.

Övriga Hasselabor boende i villa, hyreshus och de som bor i vårt kulturarv – alla små röda stugor runt om i utbyarna – ni behöver inte larma brandkåren för de kan ändå inte gå in i ett brinnande hus och hämta ut er. I bästa fall dör vi av rökförgiftning innan vi brinner upp eller kommer ut som brinnande facklor med allvarliga skador och höga kostnader för sjukvården.

Anki, Hassela

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons