Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glöm inte de andra issporterna

Jag har inga som helst synpunkter på om och var en bandyhall ska byggas.

Annons

Det är nu helt och hållet en politisk fråga där majoriteten i fullmäktige ledd av Socialdemokraterna och Folkpartiet har att fatta beslutet.

Naturligtvis är det helt avgörande för bandyns framtid i Bollnäs att en inomhushall byggs.

Lika viktigt var det för hockeyn för 30 år sedan då ishallen på Sävstaås byggdes eftersom utebanan på Långnäs var i det närmaste obrukbar.

Kostnaden för kommunen är ju också känd även om arenabolagets och kommunens siffror – enligt uppgift – skiljer sig något.

Visionen om att även bygga en ishall vid SJ-området är enligt min ening en utopi. En ishall värd namnet anpassad för Bollnäs skulle antagligen kosta runt 70 miljoner kronor.

Om kommunen väljer SJ-alternativet för bandyn måste även en omfattande avvecklingskostnad för bandybanan respektive en rejäl upprustning av ishallen tas med i beräkningarna.

Ishallen är, också enligt arenabolaget, i mycket stort behov av upprustning. Konståkningen som i dag har stor verksamhet i ishallen och hockeyn som också har mycket stor verksamhet får inte bli de verksamheter som blir lidande om bandyn nu flyttar till ny hall vid SJ-området.

Uno Wall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons