Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glöm inte de äldre

Det vi såg och hörde på tv om hur gamla människor behandlas på äldreboende är fruktansvärt. De har säkert jobbat hårt hela sitt vuxna liv.

Annons

Det vi såg och hörde på tv om hur gamla människor behandlas på äldreboende är fruktansvärt. De har säkert jobbat hårt hela sitt vuxna liv. När de inte kan bo kvar i sina hem och blir beroende av hjälp och måste flytta till ett äldreboende ska de behandlas med respekt. Det är de värda. Kanske kunde många av oss hjälpa till frivilligt någon dag i veckan. Kanske ta med någon på en promenad, kanske läsa för någon, spela spel eller bara finnas till för någon.

Men det jag inte förstår är varför vi blandar in våra djur i detta som är helt oskyldiga. Det är väl i alla fall inte de som gjort samhället till vad det är i dag, eller? Alltid låter de djuren ha det bättre, det finns bättre lagar för dem än för oss människor. Kan det vara så att djurskyddsföreningar och vi som jobbar för djurens rätt bråkar mer, anmäler oftare om vi ser missförhållanden. Jag själv har anmält, jag har ofta skrivit till jordbruksminister Eskil Erlandsson och alltid fått svar. I detta samhälle måste vi hjälpas åt att kämpa för vår sak. Jag kommer att fortsätta att kämpa för djuren. De har lika rätt att behandlas väl som oss.

Lilian Östh

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons