Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glöm inte bort Nore

/

Tänker ansvariga glömma Nore för ett ställe där man inte kan bada?

Annons

Jag kan undra vem som inte någon gång har varit på kära Nore sand och badat. Så fort finväder nalkas är parkeringen fullsatt av bilar och cyklar och av glada badgäster som fullkomligt springer ned till stranden för att njuta.

Det finns inte många platser som har en sådan lång fin sandstrand som Ljusdal. Men så dyker en annan lösning upp tydligen, att anlägga en badplats även inne i tätort, och det är väl bra, ju trevligare desto bättre. Men så tillbaka till detta eftersatta Nore, det fullkomligt växer igen av sly, inte ett enda lekredskap för barn, inte en rutschkana, få bryggor, ett hopptorn som ser ut som en betongklump. Vad är nu detta, i tider där man kostar på vissa ställen miljoner ser Nore ut som något nedlagt badställe, där det faktiskt är mest med folk! Det är något som inte stämmer.

Vem fattar sådana konstiga beslut?

Varför inte hålla en någorlunda lika standard, så bort i tok på ena sidan och inget på den andra.

I alla år som jag har arbetat med ungdomar i Ljusdals kommun har önskan från deras sida varit: Fint på Nore och ett ungdomskafé. På trettio år har det ännu ej införlivats.

Som skattebetalare tycker jag att det ska finnas platser som inte kostar något för alla, speciellt för dem som inte har råd att ligga under parasoll utomlands, bygg sådana på Nore. Ta bort all eländig sly på den inköpta marken, ta bort den hemska vallen närmast parkeringen, detta rekreationsområde ska vara vår stolthet och ett lekområde för både stora och små.

Anita Lööv

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons