Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glöm argument för bandyhall, politiker!

Angående planer för en bandyhall i Bollnäs, undrar Ian McGougan: Vem exakt är det som ska betala för hallen?

Annons

Ska Gimmel Fastigheter AB bygga hallen och sedan hyra ut till kommunen? Är det någon som tror att Gimmel går in för att förbättra staden för sina hyresgästers skull? Det låter lika osannolikt som när det göts en liten platta på torget som tecken för byggstart på torget för några år sedan.

Finns det verkligen så stort intresse för bandy? Säsong 2012–2013 tappade Bollnäs mest publik i elitserien. Det var femton år sedan publikrekord slogs. I samband med byggandet av en bandyhall ska det satsas på en fin anläggning på Solrosen, och en ännu finare anläggning på Sävstaås. Var kommer allt folk ifrån som ska fylla dessa anläggningar och därmed göra investeringen försvarbar?

Bollnäs står inför stora ekonomiska bekymmer de kommande åren. Det ska sparas runt 60 millioner kronor fram till 2019 trots skattehöjningen som gjordes 2014. Nästa år kommer troligen ännu flera flyktingar till Bollnäs som gör att vi har ännu mindre pengar att budgetera till alla utgifter vi redan har idag. Jag ber alla kommunpolitiker att glömma argument för en bandyhall just nu och satsa på skolan och äldrevården i stället! Sluta äska mera pengar när er budget inte går ihop, effektivisera i stället!

Ian McGougan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons