Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Girigt, Wanja

När man hör på nyheterna frapperas man av våra folkvaldas girighet.

Annons

Närmast tänker jag på Wanja Lundby-Wedin. När det uppdagades att hon varit med om att bevilja en skyhög pension till AMF:s chef borde hon tagit beslut om att avgå. Att sitta kvar var ett hån mot dem inom LO som hon ska representera. Det var beklämmande att se presskonferensen där Ylva Thörn satt bredvid Wanja Lundby-Wedin och försvarade henne. Samma Wanja Lundby-Wedin som tillsammans med Metalls förre ordförande G Johansson och förre statsministern G Persson tvingade Ylva Thörn att skriva på ett dåligt avtal vid senaste strejken inom Kommunal.

Alla medlemmar i alla LO-förbund borde ha rådfrågas om de har förtroende för Wanja. Jag är ganska så säker på att resultatet blivit annorlunda.

Varför denna skillnad? Förklaringen är: Många av LO-förbundens ordförande har ambitionen att klättra högre på karriärstegen Och då går girigheten före medlemmarnas intresse. Wanja Lundby-Wedin gör det enda rätta, att avgå! Hon har inte fotfolkets förtroende längre. Hon har svikit oss för många gånger för sin egen girighets skull.

medlem i Byggnads avdelning 27

Kilafors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons