Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge vårdpersonalen bra löner!

Det var mer än intressant att få uppleva svensk sjukvård från sidan och verkligen se vilken duktig sjukvårdspersonal vi har i Sverige, skriver Birgitta Sjögren.

Annons

I fredags var jag och en väninna på besök på Öjegården i Järvsö. Vi skulle ta tåget tillbaka till Gävle klockan 14.18 och eftersom det var moddigt ute ville vi ha tid på oss till stationen. När vi höll på att sätta på kängor och skor, hörde jag en duns och ett skrik – där låg hon med höger ben i en konstig vinkel. Vi fick hjälp att sätta henne i en stol med karm tills ambulansen kom. Tänk vad tiden går långsamt när man väntar. Ambulans kom med världens mest omtänksamma personal. Det bar iväg till Hudiksvalls sjukhus och där fanns också vänlig, omtänksam och professionell personal. Hon blev inlagd på IVA, på grund av hjärtsvikt, förutom lårbensbrott.

Operation planerades till lördag. Ansvarig läkare informerade om vad som skulle göras och efter operationen kollade han flera gånger att patienten mådde bra. Det blev en natt till under professionell ledning och omtanke. På söndagen blev det ambulans ner till Gävle där patientens hjärtläkare finns på sjukhuset. Det var mer än intressant att få uppleva svensk sjukvård från sidan och verkligen se vilken duktig sjukvårdspersonal vi har i Sverige.

Det är stor skam att inte ge dem adekvat lön. Snälla ni som ibland åker till USA, låt dem som utövar yrket få löner efter insats i stället. Det är de verkligen värda. Vi är ju uppkopplade via internet och kan få reda på det vi behöver där. Slopa bemanningsföretagen och använd skattemedlen direkt via arbetsförmedlingen och gör reklam om Hälsingland, dess kultur, närheten till Stockholm och om den goda arbetsmiljön som finns på våra sjukhus. På så vis kan arbetstagare bli intresserade av att flytta till Hälsingland.

Ett stort tack till all fantastisk personal!

Birgitta Sjögren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons