Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge råden ett jobb

Finns det någon som har ett jobb att erbjuda Sören Görgård för att rädda Hybo skola? En årslön för ett kommunalråd med sociala avgifter motsvarar det kommunen sparar på att stänga Hybo skola.

Annons

Finns det någon som har ett jobb att erbjuda Sören Görgård för att rädda Hybo skola?

Nu är det kris i gristid. Nu ser det riktigt omöjligt ut för tillväxt och möjligheter i centralorten Ljusdal.

Att bara kunna erbjuda stora skolor i Ljusdal är inte alls bra. Riktigt riktigt illa faktiskt! Om ni politiker vill ha inflyttning av barnfamiljer som genererar i skatteintäkter så kan ni inte lägga ner Hybo skola som är kommunens billigaste och som håller mycket bra kvalité.

Att kunna erbjuda även en mindre skola är ett värdefullt argument när man ska marknadsföra Ljusdal som man absolut bör använda sig av.

Sedan en rättelse till Mikael Sagström som skrev 23/4 att "nu ryker de två sista icke centralortsbelägna skolorna". Detta är en felaktig uppgift för Tallåsens skola finns kvar och kom aldrig på tal ens i utredningen utan i stället tänkte man för bara 2 månader sedan (kommunfullmäktige i februari) köpa en till fastighet intill skolan för 2 miljoner! Trots att Tallåsen redan är dyrast efter Stenhamre men det är väl också en stor skola medan Hybo skola är en liten och kommunens billigaste som man sparar minst pengar på att ta bort. Men – vi har ju två kommunalråd!

En årslön för ett kommunalråd med sociala avgifter motsvarar det kommunen sparar på att stänga Hybo skola. Med detta i åtanke undrar jag:

Finns det någon som har ett jobb att erbjuda Sören Görgård eller Marit Holmstrand (för det spelar ingen roll vem i sakfrågan) för att rädda Hybo skola? Och till dig som kanske får ett jobberbjudande vill jag säga: Ta det för 54 elevers skull som vill gå på Hybo skola till hösten.

"Oroad förälder"

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons