Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge Löfven chansen att växa med uppgiften

/

Det är också ett drev mot vår statsminister som jag tycker är lite olustigt, skriver Stig Söderlund, apropå den politiska debatt som pågår i media just nu.

Annons

Hur ska det gå för vårt land kan man undra när man följer den politiska debatten i massmedia. När Socialdemokraterna hade majoritet i riksdagen, då var Sverige ett land där vi tog ansvar för varandra efter förmåga. Hur ser Sverige ut i dag, efter de åtta år då alliansen hade regeringsmakten? De förlorade valet 2014, de hävdar fortfarande att de har lösningar på de svåra problemen. De var mästare på stora skattesänkningar, främst genom jobbskatteavdragen. Det var bara att ta emot för vanliga löntagare som hade ett jobb att gå till. Jobbskattevdragen var det smartaste som alliansen genomförde. Ett smart drag för att värva röster, de brydde sig inte om att utsatta grupper skulle vara med och finansiera det hela.

Jag är faktiskt mycket orolig för hur det kommer att bli för vårt land om det blir en alliansregering i valet 2018. I dag är det omöjligt att samarbeta med SD, enligt alliansen. Det får vi väl se efter valet 2018, om ett samarbete är nödvändigt för alliansen för att få regeringsmakten. Jag litar inte på vad som yttras av allianspolitikerna numera. Tänk bara på vad statsminister Fredrik Reinfeldt (M) sa: "Vi ska öppna våra hjärtan för flyktingarna". Nu säger Moderaterna motsatsen. När Migrationsminister Morgan Johansson (S) inbjöd alliansen för ett samarbete över blockgränserna passade det inte. Nu är det alltför mycket politik i den mycket allvarliga flyktingsfrågan.

Det är också ett drev mot vår statsminister som jag tycker är lite olustigt. Alla de som har läst böcker, om före detta statsministrar, känner till vilken svår uppgift det är att vara statsminister. Sanningen är den att de måste få tid att växa med uppgiften. Det är naturligtvis inte bra att en statsminister har ett förflutet inom den fackliga arbetarrörelsen det är ingenting som passar in i vad som alliansen står för.

Stig Söderlund

pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons