Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge kvinnor chans starta företag

För att få fart på vår kommun och en möjlig väg ut ur lågkonjunkturen är att få fler kvinnor att starta och driva företag. För att det ska bli möjligt måste till exempel Ljusdals kommuns tillväxtprogram ha ett mycket tydligare genusperspektiv än i dag.

Annons

Färila Centerkvinnor anser att för att få fart på vår kommun och en möjlig väg ut ur lågkonjunkturen är att få fler kvinnor att starta och driva företag. För att det ska bli möjligt måste till exempel Ljusdals kommuns tillväxtprogram ha ett mycket tydligare genusperspektiv än i dag. Alla som möter, bereder och beslutar om investeringsstöd, lån, rådgivning och support måste ha större kunskap om genus och kvinnors företagande.

Vi Centerkvinnor vill därför att en särskild företagarcheck på 50 000 kronor införs för kvinnor vid uppstart och övertagande av företag. Det måste också bli möjligt att starta ett aktiebolag på 20 000 kronor. Först då får vi fart på alla duktiga entreprenörer som bland annat finns inom omsorgs- och vårdsektorn. I Ljusdals kommun införs Lagen om valfrihet i hemtjänsten och daglig verksamhet nu under våren 2010. Då måste vi ge alla kvinnor de rätta förutsättningarna för att våga starta och driva företag. Först då får vi i gång den utveckling och tillväxt vi så väl behöver i Ljusdals kommun.

Färila Centerkvinnor

Helena Brink, Kerstin Lindskog, Maj-Britt Tönners, Agneta Haglund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons