Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle måste ha en ledning och Alliansen tar ansvaret

Annons

Alliansen i Gävle har från årsskiftet tagit över ledningen av Gävle kommun. Detta efter nästan 100 år av S-styre. Över detta visar nu S i Hudiksvall sin frustration genom insändare från Sven-Åke Thoresen ( 31/12 -15 ). Tydligen har inte Thoresen haft kontakt med sina partikamrater i Gävle och har därför inte koll på vad som hänt. I samband med att SD i december röstade på Alliansens budget så valde den röd-gröna ledningen att avgå. Detta gjorde man utan att någon krävt det och utan att försöka hitta en politisk lösning.

Alliansen valde då att inleda samtal för att hitta en bred politisk majoritet. Vi bjöd även in Thoresens parti till samtal och då förklarade de att man inte ville sätta sig i majoritet med Alliansen, man var endast intresserad av att bilda majoritet med oss moderater. I och med det fanns det ingen annan lösning än att Alliansen gick fram med förslag på ordföranden som sedan fullmäktige valde enhälligt.

Kommunen måste ha en ledning och Alliansen är beredd att ta det ansvaret. Vi utmanande redan för ett år sedan de röd-gröna men de fick då passivt stöd av SD och kunde därför tillsätta alla ordföranden. Att man i minoritet är beroende av andra partier kan inte vara en nyhet för Thoresen. I Hudiksvall styr S+V i minoritet med endast 25 mandat av 51. Detta innebär att även Thoresen är beroende av att SD eller något annat parti stödjer dem för att få majoritet för sina förslag. Ur den aspekten råder det ingen större skillnad mellan styret i Gävle och i Hudiksvall

Patrik Stenvard

förbundsordförande Nya Moderaterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons