Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Går inte att vaccinera sig mot bomber och krypskyttar, SD

Svar på SD:s insändare (
17/12
) från Vänsterpartiet i Bollnäs:

Annons

Margareta Modins och Roger Hedlunds retorik om att vi skulle hjälpa så många fler "på plats" har inget att göra med att man värnar barn på flykt. Agendan är och kommer alltid att vara, att skuldbelägga flyktingmottagandet för den snedfördelningspolitik som de själva varit med och skapat riksplanet. SD har i beslut efter beslut röstat emot lösningar som skulle ha kunna ge Sverige ett bättre flyktingmottagande, exempelvis lagliga vägar in i EU, vilket skulle underlätta för barn på flykt att ta sig säkert fram. Man har dessutom velat sänka biståndsbudgeten, vilket kraftigt skulle ha försämrat hjälpen på plats.

Hedlund och Modin pratar också om att vi ska skänka pengar till UNHCR för vaccineringar, en tanke som kan låta god, men tyvärr måste vi svara SD, att det går inte att vaccinera sig mot krig, bomber och krypskyttar! UNHCR säger själva, att de inte vill bli förknippade med SD:s uttalanden om att "hjälpa på plats" och de förkastar SD:s retorik. Vidare säger man att vi måste ha ett flyktingmottagande dessutom, om vi ska ha chans att rädda så många barn som möjligt från en säker död.

Så låt oss i stället lyssna på vad UNHCR har att säga, och försöka göra det bästa för människor, både för den bråkdel som lyckas ta sig hit och dem som befinner sig i flyktinglägren. Det går att göra bägge delarna i ett av världens rikaste länder. Det går att vara medmänniska, synd att Modin och Hedlund inte tänkt vara det, utan att man hellre smäller dörren i ansiktet på de barn som mot alla odds tar sig hela vägen hit, till det avlägsna Sverige.

Maria Mörk

Göran Jansson 

Anna Vestin

Joel Sundström

Lars B Andersson

Vänsterpartiet Bollnäs fullmäktigegrupp 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons