Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fult slagträ, Nordebo

Svar till Peter Nordebo (20/8).

Annons

Den påstådda ”unkna lukten i stadshuset” hänger nog mest ihop med att FP själv inte suttit i ledande ställning de senaste tre åren. FP pratar vitt och brett om det bristande förtroende som finns för politiken, något de själva drabbades av i valet 2006 då man gick från 7 till 3 mandat. Den borgerliga alliansens politik som vi drog upp riktlinjerna för både 2003 och 2006 har vi från Centerpartiet fortsatt att genomföra medan FP mer och mer har lierat sig med vänsteroppositionen.

Med journalistisk retorik plockar Nordebo citat ur en revisionsrapport som i huvudsak handlar om kommunikationsbrister mellan kommunens förvaltningar som förorsakat missförstånd och onödiga kostnader. Ett faktum som vi från kommunledningen har tagit på största allvar och sett till att verksamheterna åtgärdat. Det är fult att använda sådant som slagträ i egensyfte i politiken. Fp:s blandning av tjänstemännens uppdrag kontra politiken är oroväckande.

Nordebo hävdar att demokratins spelregler satts ur spel, ett något märklig faktum i och med att fp:s fullmäktigeordförande bland annat har till uppgift att se till att demokratins spelregler följs. Medel för demokratiutveckling har anslagits liksom utökat anslag till revisorerna som har till uppgift att granska både politiken och verksamheterna.

Evy Degerman (C), kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons