Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart på vägen

Jag vet inte om de som kör inte kan läsa eller så tror de kanske att man ska plussa ihop siffrorna exempelvis 70+70 km/tim = 140 km/tim.

Annons

Tankar om Vägverkets hastighetssänkning på 83:an

Det är jättebra tänkt att sänka hastigheten men till vilken nytta? Där jag bor är det en sträcka på 50 km/tim och en på 70 km/tim. Vägen är smal och krokig med mycket trafik, även tung, och tro mig det är inte många som håller dessa hastigheter. Jag vet inte om de som kör inte kan läsa eller så tror de kanske att man ska plussa ihop siffrorna exempelvis 70+70 km/tim = 140 km/tim. För det går fort för de flesta.

Tar man en promenad och måste ut på 83:an är det med livet som insats. De flesta bilförare tycks tänka "vad har du ute på vägen att göra? För de bryr sig inte. Många gånger går man utanför vägbanan men det räcker inte, man får gå ner i diket.

Jag måste säga att personbilsförarna och busschaufförer är värst, de som kör tung trafik visar mer hänsyn.

Tankarna går vidare till Vägverket att har de råd att kosta på nya skyltar och fara runt och byta så kanske de också har råd att bygga en gång- och cykelbana på vissa sträckor efter 83:an, till exempel mellan Ljusdal och Tallåsen.

Kikki

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons