Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fula hus, oj vad det tog skruv!

Med min insändare hoppas jag att man i viktiga projekt ska tänka sig för på många sätt, på många plan för att de kommunala besluten ska kunna motsvara de flestas önskningar/behov.

Annons

Kommentar till Sven-Åke Thoresen och Gustaf Johansson (15 år) angående min insändare (11/8) om fula hus i Hudiksvall.

Först herr Thoresen, jag har inte klagat på de pågående projekten badhus, E 4, nybyggnationer eller andra utvecklingsprojekt ni räknar upp. "Alltid är det något fel" skriver ni. Då kanske det är dags att fundera på varför?

Att det finns många entreprenörer som satsar på utveckling i Hudiksvall är inget nytt. Det är jättebra. Listan kan göras lång skriver ni, men det var inget av det ovanstående jag vände mig mot, utan de nya husens utformning nedanför Hemköp.

Jag inser att jag inte var riktigt rättvis mot distriktsläkare Drejare som också tillhör entreprenörerna. Det ber jag om ursäkt för, för det var säkert inte han som tog det slutgiltiga beslutet att husen skulle byggas i den "arkitektur" som resulterade i min kritik.

Och Gustaf Johansson, du skriver om mitt "salivstänkande hat", att jag är arg eller förbannad. Inte alls. Det får stå för din uppfattning. Du kanske bör läsa min insändare en gång till? Du undrar också vart jag vill komma med min insändare.

Jag varken hatar, är arg eller tror att tornen kommer att rivas. Jag har inget emot att man bytt ut "skjulet" och grusparkeringen till nå't annat. Vad jag reagerar mot är, att det man ersatt dessa med kunde varit mycket snyggare och passat in bättre i stadsmiljön.

Varför jag reagerar beror på, att jag fortfarande känner mig som en Hudikbo och blev väldigt besviken på resultatet och önskar att husen skulle fått en mer lämplig och snyggare arkitektonisk utformning liksom kvarteret Guldsmeden en gång på ett bra sätt anpassades till stadskärnan.

Med min insändare hoppas jag att man i viktiga projekt ska tänka sig för på många sätt, på många plan för att de kommunala besluten ska kunna motsvara de flestas önskningar/behov.

Nej, du har inte hört det och jag hoppas inte heller höra att Hudiksvall skall bli känt för sina fula hus. Dessutom, jag har alltid haft, har och kommer alltid att ha Hudiksvall som "min stad" som jag alltjämt och alltid kommer att tala mycket gott om, men man måste kunna – och har också rätt till – att påtala det man tycker är/blir fel. Det är skälet till att jag reagerade. Yttrandefrihet är en viktig del i vår demokrati.

Stig Söderström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons