Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frysta mackor och försening

SJ har en förmåga att förvåna en ibland. Hur kan ett bolag som har sin främsta uppgift att transportera människor från A till B vara så oerhört dåligt förberett?

Annons

Nu handlar det om nattåget till Narvik. Tåget är i skrivande stund försenat med x antal timmar.

Man vaknade upp till rösten i högtalaren som berättade att vi kommer vara cirka fem timmar försenade. När min treårige son, jag och min gravida sambo kom till restaurangvagnen för att äta frukost, gapade alla kyldiskar tomma, och inte ens kaffe eller vatten fanns att få.

Turligt nog hade vi lite frukt packad. Nu är klockan tio över elva och vi har fått en varsin macka! Wohoo! Tyvärr är den fortfarande frusen, så det dröjer en stund innan vi kan äta den. Vattnet vi fick gick ju att dricka i alla fall. Ska väl även berätta att båda toaletterna i den här vagnen är trasiga, och så klart de två i vagnen bredvid.  

Men om en stund ska kioskvagnen öppna i alla fall. I en del av tåget som vi inte kan komma till riktigt än, och det är ju bra då, för de som är i den delen. Och i kioskvagnen så finns det förmodligen ingen riktig lunch att få. Men det får vi väl se om vi kommer dit. Till dess får i väl suga på våra frysta renklämmor och dricka vatten. 

En sådan här familjeresa är ju inte gratis precis, det är dyrare att åka tåg till Abisko än att flyga till Mallorca. 

Ska väl kanske nämnas att sist jag åkte tåg var det ju bara fyra och en halv timme försenat. 

Nästa gång blir det bilen. Miljövänligt eller ej? Det skiter jag i. Det är både billigare och snabbare. 

Anders, den missnöjde resenären. 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons