Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friskolorna har kommit för att stanna

Vi i majoriteten har överklagat Skolinspektionens beslut med motiveringen att över 600 friskoleplatser till i Hudiksvalls kommun skulle innebära svåra ekonomiska konsekvenser och kräva nedläggning av ytterligare två till tre skolor i Hudiksvall.

Annons

Vi tar om det igen. Ni i den lokala högerkartellen måste redovisa hur ni tänker finansiera alla era kostnadsdrivande förslag.

Budgetförslaget som ni presenterade i december 2009, visade sig inte stämma. Det fattas åtskilliga miljoner i era beräkningar.

Jag har skrivit om detta flera gånger och fortsätter till dess att jag får ett svar. Hur ska ni finansiera era ökande driftskostnader?

Ni är också totalt ideologiskt blockerade i frågan om friskolor. Vi i majoriteten har överklagat Skolinspektionens beslut med motiveringen att över 600 friskoleplatser till i Hudiksvalls kommun skulle innebära svåra ekonomiska konsekvenser och kräva nedläggning av ytterligare två till tre skolor i Hudiksvall. Det vore ¨tjänstefel¨ av våra politiker i lärande- och kulturnämnden att inte pröva detta i högre instans. Det strider mot god ekonomisk hushållning att bara säga ja och amen till förslag som äventyrar vår kommunala skolverksamhet och skapar stora problem i den kommunala ekonomin. Detta har inget med diskussionen för eller emot friskolor att göra, friskolorna har kommit för att stanna.

Sven-Åke Thoresen

ks-ordförande Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons