Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fridefull jul en klapp på köpet

/
  • Ta chansen att ge barnen och dina kära den bästa julklappen de kan få – en trygg och lugn julafton, skriver Sofie Ekeström.

Alla barn önskar sig en trygg jul, även om det inte står på önskelistan så är det inkluderat, skriver Sofie Ekeström inför de stundande högtiderna.

Annons

Ljusstakar lyser upp våra fönster i denna adventstid och mörkret blir mindre märkbart. Granar fyllda med ljusslingor smyckar ut våra gårdar och hem. Det märks tydligt – snart kommer tomten på besök!

Detta kallas för barnens högtid. Julklappar delas ut, man klär upp sig, tomten kommer, man har adventsmys sent på kvällen och äter en stor middag hela släkten samlad. Ja, så ser den idealiska julen ut.

Men det är inte så för många. Det finns tusentals barn i vårt land som lider av sjukdom i familjen, fysisk som psykisk, missbruk av alkohol eller droger och skilda föräldrar. Ja, för många är julen rent ut sagt ett helvete.

Kanske blir vår rädsla och ångest extra stor över denna julhelg då vi lever med en bild av att julen är en familjens högtid då allt är mysigt och perfekt. Men det är långt ifrån sanningen. Många plågar sig igenom denna tid och ofta är det just barnen som lider mest.

Den här texten vänder sig till dig som känner igen sig, vuxen som ung. Ta chansen att ge barnen och dina kära den bästa julklappen de kan få – en trygg och lugn julafton. Ge bort det de behöver som mest men som också är det många andra förväntar sig.

Det ska vara en självklarhet i ett land som Sverige med en trygg julafton och adventstid. Denna högtid återkommer varje år men det betyder inte att det är oviktigt att just denna jul blir bra. För allas trivsel och lycka krävs det i vissa familjer alkoholfri glögg och ett allmänt nyktert levnadssätt. Alla barn önskar sig en trygg jul, även om det inte står på önskelistan så är det inkluderat. Uppfyll denna önskan då den är det viktigaste av alla. Det kommer att kännas bra för dig med, som en julklapp på köpet.

Sofie Ekeström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons