Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fri konkurrens bäst för alla

Annons

Ingvar Persson", styrelseordförande i nu skrotade Bollnäs Kött AB är besviken över att det inte blev något! 50 jobb går förlorade! Klart att många Bollnäsbor rycks med av artikeln och tycker att det är för dj-t.

Jag minns 1960- och 70-talen då kommunerna tävlade om vem som lockade flest företag till sin ort. Röda mattan med galanta middagar, subventionerade industribyggnader och regionalpolitiska stöd, följt av nedläggningar, konkurser och svindlerier. Det har blivit bättre, men fortfarande finns det de ("Spörsen" med flera?) som tror på detta korrumperande system som sätter konkurrensen ur spel och gynnar vissa på bekostnad av andra.

Vi måste ju också förstå att om vi skulle "vinna" 50 arbetstillfällen, så skulle något annat slakteri förlora lika många. Eller? Politiker/kommuner ska inte och får enligt kommunallagen inte gynna någon företagare eller företag. Vi får ett friskt Sverige med sunda företag och fler arbetstillfällen om marknadskrafterna får spela fritt och utan manipulationer. Se hur det gått för Grekland och Italien och tänk efter före.

Svarta Handen

Kilafors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons