Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fri från licens men 593 kronor fattigare

/

Radiotjänst har monopol och gör som de vill, skriver en besviken insändare, som får Svar direkt från företaget.

Annons

Låt mig berätta: Jag flyttade utomlands 1 september. Två månader innan flytten försökte jag säga upp tv-licensen, men se det gick inte att göra så långt i förväg, enligt kundtjänst. Jag ringde igen, dagen innan utvandring och då gick det bra. Återbetalning av licensmedel skulle ske. Sen hände ingenting och sen ingenting, men efter några månader dök det upp en avi på min utlandsadress. Avin är utställd av en tysk bank och kan endast inlösas på Nordea. Nu har Radiotjänst två gånger uppmanat mig att själv ta kontakt med Nordea. Nu har jag svarat att de kan behålla pengarna. I 45 år betalade jag licens och fakturorna med kirurgisk precision, utan inblandning av Deutsche Bank.

Gunnar

licensfri, men 593 kr fattigare

Svar direkt

Vi tycker förstås att det är tråkigt att det blev såhär och anledningen är att det skett ett missförstånd i kontakten mellan oss och Gunnar. Vi har inte uppfattat att avin kommit fram till Gunnar på utlandsadressen, utan har trott att den försvunnit i posten, därav har han blivit hänvisad till Nordea. Det här tar vi absolut till oss och vi förtydligar våra rutiner som gäller avanmälan vid utlandsvistelse.

Angående återbetalningen så är det så att vi återbetalar överinbetalningar per automatik genom avi från Nordea. De i sin tur anlitat Deutsche bank för utlandsbetalningar. Och här har Gunnar fått sin återbetalningsavi till sin nya adress. Det man kan göra om man har kvar avin är att skicka tillbaka den till Radiotjänst med uppgifter om det bankkonto som man vill att pengarna sätts in på.

Det kan avslutningsvis nämnas att enligt lag får avanmälan av radio- och tv-avgift ske först när innehav av tv-mottagare upphört. Flytt i sig innebär inte per automatik att innehavet av en tv-mottagare upphör och man kan heller inte avanmäla i förtid. 

Johan Gernandt

Radiotjänst

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons