Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidstro före skattehöjning

En likvärdig och högkvalitativ sjukvård är en förutsättning för ökad tillväxt och välstånd i hela Gävleborgs län. Samverkan för Gävleborg vill med vårt budgetalternativ inge framtidstro och visioner.

Annons

Den politiska majoriteten levererar skattehöjning, vi levererar framtidstro!

I dag ska landstingsfullmäktige anta budget för 2010 samt ekonomisk plan 2011 och 2012. Samverkan för Gävleborg – Moderaterna, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Sjukvårdspartiet har inför fullmäktiges sammanträde lagt fram ett gemensamt budgetförslag som bygger på våra gemensamma utgångspunkter och visioner.

Under tidigare landstingsfullmäktigesammanträden har vi fått höra att den politiska majoriteten levererar, men vad är det egentligen som levereras i deras budgetförslag?

Inte ser vi något nytt och kreativt i alla fall. Majoriteten lämpar även denna gång över det egna misslyckandet på länsinvånarna och föreslår ännu en stor skattehöjning som slår hårdast mot låginkomsttagare och den regionala tillväxten.

Samverkans gemensamma budgetförslag bygger på ett tydligt ansvarstagande för våra gemensamma resurser. Vi säger nej till den fortsatta skattehöjningspolitiken. Sjukvården är landstingets viktigaste verksamhetsområde och detta avspeglas också i vårt budgetförslag. Landstinget Gävleborg har fått stora ekonomiska tillskott från staten och dessa vill använda ansvarsfullt.

Landstingsfullmäktige har tidigare beslutat att Bollnäs sjukhus ska övergå i alternativ driftsform. Det är viktigt att denna upphandling genomförs snarast. Vi ser ett fortsatt stort behov av att öka effektiviseringsarbetet och verksamheternas självbestämmande. Vi föreslår därför även att dagkirurgin i Sandviken övergår i alternativ driftsform. Sandvikens sjukhus har under en lång period avvecklats i stället för att utvecklas, vi vill med detta vända utvecklingen. Dagkirurgin i Sandviken håller mycket hög kvalité och har stor potential att fortsätta utvecklas.

Barn och ungdomar är för oss en prioriterad målgrupp. Vi föreslår därför 10 miljoner i extra resurser för att stärka barn och ungdomspsykiatrin.

En likvärdig och högkvalitativ sjukvård är en förutsättning för ökad tillväxt och välstånd i hela Gävleborgs län. Samverkan för Gävleborg vill med vårt budgetalternativ inge framtidstro och visioner. Vi levererar framtidstro och strävar efter ett friskare och bättre Gävleborg!

Patrik Stenvard (M)

Carina Östansjö (FP)

Ingemar Kalén (KD)

Stig Zettlin (SVP)

samverkan för Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons