Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtiden – hur blir den?

Oraklen sägs kunna se in i framtiden – men tyvärr blir det ofta fel för dem. De kallas då för domedagsprofeter. Men det finns i New York ett företag som verkligen vet och kan berätta om hur det ska bli i framtiden.

Annons

Oraklen sägs kunna se in i framtiden – men tyvärr blir det ofta fel för dem. De kallas då för domedagsprofeter. Men det finns i New York ett företag som verkligen vet och kan berätta om hur det ska bli i framtiden.

Gerald Celentes företag följer 300 olika trender i världen, och därmed kan han och hans personal peka ut i vilka riktningar händelser kommer att ske. Hans lista på vad han sagt och vad som inträffat är enastående. Han finns på nätet, och är en verklig celebritet i dessa dagar.

Ja, vad pekar det då mot i framtiden vilka är trenderna. För den som vill veta är det ingen munter läsning som finns i hans rapporter. Han ser följande i det korta. USA-dollarn kommer att krascha, och det amerikanska folket kommer att få lida mycket ekonomiskt. Guldpriset kan gå mot 5 000 dollar ouncet. Oljepriset i dollar kommer att skena.

Han varnar för ett storkrig i världen samt ett inbördeskrig i USA. Han skriver om att de flesta stora affärsbankerna i USA kommer att ha konkursat under det kommande året. Det här är bara en del av det han skriver och talar om. Han varnar för global brist på mat. Det han förutspått under de snart 30 år hans företag har funnits har allt inträffat. Han har aldrig haft fel. Hans förväntningar bygger på forskning han följer trender.

I dag behöver 36 miljoner amerikaner kuponger från socialen för att köpa mat, och antalet ökar med 20 000 personer per dygn som behöver denna hjälp. Arbetslösheten i USA är officiellt 10,2 procent men tar man med de utförsäkrade är siffran 17,5 procent.

Det finns ett äldre sätt att räkna som togs bort på 1990-talet och räknar man på det sättet är 22,5 procent arbetslösa i dag.

Antalet vräkningar och exekutiva auktioner av egnahem ökar för varje månad, och huspriserna faller hela tiden. En krasch för kommersiella fastigheter är på väg. Kriminalitet och våld ökar enormt liksom drogberoendet.

Trots landets egna behov och dess valutas svaghet för man i dag krig i flera länder. Nu ökar man antalet soldater med 30 000 stycken, i det längsta krig USA varit inblandat i och det är Afghanistan. Varje soldat kostar per år 750 000 dollar att hålla i ett krigsområde. Dessa pengar behöver USA bättre hemma i sitt eget land.

Många säger att det som sker i USA det kommer efter en tid över hit till oss. Har vi samma elände framför oss som USA då blir det några verkligt tunga år som följer.

Härmed avslutar jag min lilla serie om fem artiklar, och tillönskar alla er läsare god tur, och att alla dysterkvistare har fel.

Lars Idon Andersson

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons