Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtida funktion och utsmyckning av Brotorget

Kommersiella intressen har alltför länge styrt Brotorgets framtid.

De religiösa intressena har inte beaktats i tillräcklig omfattning. Vi kan inte bortse från att Bollnäs utökats med ett stort antal muslimska och buddhistiska invånare, som behöver permanenta lokaler till sin religionsutövning.

Annons

Vårt förslag till ny funktion och utsmyckning av Brotorget är följande: Kommunen köper Träkyrkan av Thomas Tupp Perzon, och erlägger så generös köpeskilling att Perzon definitivt avstår från sin framställan om kommunens återköp av halva torgmarken till dubbla kvadratmeterpriset. Torget återgår i kommunens ägo enligt det ursprungliga, något dunkelt formulerade avtalet. Träkyrkan flyttas därefter till Brotorgets mitt av samma företag som så framgångsrikt flyttade Pub Bells till andra sidan järnvägen. Träkyrkan byggs om till moské och dess torn till minaret med anordningar för böneutrop i kyrktornet.

Utrymme för eventuell fottvagning kan beredas i Träkyrkans nuvarande hygienutrymmen. Kompass för uttagande av riktning mot Mecka kan vara en lämplig inflyttningsgåva från kommunen.

Där tidigare Snoddasreliefen stod i porlande vatten kan med fördel ett litet buddhistisk bönehus uppföras för den växande thailändska kolonin i staden. En liten thairestaurang med take-away i anslutning skulle fullända Brotorgets framtid.

Brotorgsomsorgen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons