Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frågetecken om bandyhall

Svar till För Bollnäs i tiden (17/9).

Signaturen ondgör sig över kommunalpolitikers svala intresse för såväl tillkomsten av ny bandyarena samt höjt driftbidrag till Bollnäsbandyn.

Annons

Signaturen anger, utan omsvep, att bandyn är kommunens bästa varumärke och att Bollnäs har ett av världens bästa bandylag.

Noterbart är, att bandy, som bedrivs på is, har cirka 25 000 licensierade aktiva utövare medan till exempel innebandyn, som bedrivs i befintliga sporthallar, har ca 123 000 licensierade utövare. Bandy-VM på is spelas av ett fåtal nationer varför det inte är så svårt att bli världens bästa klubblag.

Självfallet finns en begränsad krets av bandyanhängare som känner till att Bollnäs, främst senaste säsongen, varit framgångsrika men med hänsyn tagen till bandyns omfattning gentemot andra sportgrenar, så torde kännedomen om Bollnäs och bandy vara begränsad i större delen av vårt land.

Det är – tvärtemot vad signaturen anser – både klokt och ansvarsfullt av våra politiker att ha en sval inställning till etableringen av en bandyarena på före detta SJ-området då ännu ingen redovisning avseende ärendets ekonomi förelagts politikerna. Känt är att – lågt räknat – infrastrukturkostnader i storleksordningen 50 miljoner kronor är att förvänta, kostnader som arenabolaget inte lär ska stå för. Och att intresset för ytterligare driftbidrag är svalt är helt i sin ordning med hänsyn tagen till hur bandyns skulder/skatter/lån hanterats.

Hur kan för övrigt signaturen tro att en begäran om ytterligare driftbidrag kan bli annat än svalt bemött då den inte ens anger önskat bidrags omfattning?

Behovet av en hall/arena sägs vara betydande från utövarna av denna sportgren. Då har dessa utövare (läs Bollnäs GIF Bandy) att själva utreda vad en hall/arena kommer att kosta, både anläggnings- som driftskostnader för att därefter söka vägar att finansiera anläggning/drift av en sådan som, med hänsyn till kostnad och genomförbarhet självfallet bör lokaliseras till Sävstaås för att bli både överkomlig och realiserbar.

Heder åt politiker med både ryggrad och ansvar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons