Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"FP vill inte döda bandyn i Bollnäs"

Annons

I en insändare har Peter Andersson (30/10) ställt sex frågor till Folkpartiet, mot bakgrund av en tidigare insändare där vi presenterat vår vision för hur SJ-området i centrala Bollnäs kan utvecklas till en framtida stadsdel. 

1) FP vill inte döda bandyn i Bollnäs. Tvärtom.

2) I FP finns flera åsikter när det gäller bandyhall på Sävstaås. Vi två har stött bandyklubbens förslag som fullmäktige röstade nej till i våras. Det innebar att BGIF skulle låna upp till 61 miljoner kronor för att i egen regi bygga en bandyhall. Vi har ännu inte fått någon redovisning av hur BGIF tänkt finansiera ett bygge på Bro 4:4. Vi tror inte det blir billigare att bygga där. Det finns också kostnader för sanering och infrastruktur som ska finansieras. En del av dem kommer kommunen ändå att få lov att ta. Även om sponsorn ger BGIF pengarna som de tidigare ville låna av kommunen måste klubben finansiera driftkostnaderna. Antagligen genom bidrag från kommunen.

3) Vi hoppas hitta en eller flera kommersiella samarbetspartners som ser den potential SJ-området har att skapa lönsamma verksamheter. Kommunen ska inte investera i kommersiella projekt med skattemedel.

4) För att skapa en attraktiv stadsdel på SJ-området måste marken saneras från gifter som under mer än 100 år dumpats där. Att komma överens med Trafikverket om hur kostnaderna ska fördelas har tagit mycket längre tid än vi skulle ha önskat. Vi hoppas att ett avtal blir klart i vinter, så att kommunen kan gå vidare.

5) FP har 45 mandat. Om inte minst inte majoritet för vare sig den ena eller andra lösningen.

6) Vi tror på ett växande Bollnäs, där handeln växer sig ännu starkare än den är idag. Fler aktörer som drar besökare och kunder till Bollnäs gynnar alla som driver affärsverksamhet i staden.

Peter Nordebo och Ingrid Hammarberg (FP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons