Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FP smällde inte igen dörren

Svar till Idrott är också kultur (10/3).

Annons

Den anonyme skribenten tar i sin insändare upp Folkpartiets ställningstagande i bandyhallfrågan och hävdar att partiet ”smällde igen dörren för en bandyhall” med argumentet ”samhällsekonomisk olönsamhet”. Det är dock inte sant.

Vad Folkpartiet sagt är att Bollnäs kommun i dagens ekonomiska läge inte kan ta ekonomiskt ansvar för en hall.

I ett läge då kommunens ekonomi är så hårt pressad att vi till och med måste göra tuffa besparingar på skola och social omsorg är det svårt att tänka sig mångmiljonsatsningar på bandyn.

Jag håller dock med i mycket av vad skribenten framför. Jag inser mer än väl vikten av satsningar inom idrottsområdet. Jag har den största respekt för alla de ideella insatser som sker inom föreningslivet och jag är i det fallet helt övertygad om att vinsterna är mycket stora för vårt samhälle, även om de inte direkt kan redovisas i kronor. En fingervisning kan ändå vara hur stora kostnader samhället får när ungdomar hamnar på glid och behöver insatser av samhället. Mot den bakgrunden är varje satsad krona på verksamheter för barn och unga en god investering.

Jag tycker däremot att det är mycket olyckligt när man ställer satsningar på kultur i motsatsförhållande till satsningar på idrott.

En kommun bör satsa både på kultur och idrott och i möjligaste mån göra dessa satsningar så rättvist fördelade som möjligt.

Personligen har jag ett stort intresse både för kultur i olika former och för idrott i allmänhet, men för bandy i synnerhet. Jag har sedan jag flyttade till Bollnäs 1967 inte missat speciellt många bandymatcher på Långnäs eller Sävstaås. Detta oavsett om laget spelat i en lägre division, är man hängiven supporter så gäller det både i med- och motgång.

Det är också min förhoppning att vi, när ekonomin tillåter, kan göra en satsning på en enklare hall på Sävstaås och att detta kan ske i nära samverkan med näringsliv, föreningar, sponsorer och supportrar.

Slutligen vill jag också ta tillfället i akt och gratulera vårt bandylag till de framgångar som lett till att laget nu kämpar om en plats i finalen på Studenternas i Uppsala. Vi får hoppas att det blir tredje gången gillt och att laget får det åtråvärda SM-guldet.

Ingrid Hammarberg, (FP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons