Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotboll ska vara en lek

Alla är olika och ett lag bygger på lagspel, alla tillför någonting i ett lag. Tänk att veta att man inte ”platsar” när ens kompisar får spela, hur känns det för ett barn/ungdom att höra?

Annons

För andra året i rad, kommer det fotbollskillar till oss i Kilafors IF och som vill vara med och spela med oss på grund av att de ”inte får plats” i hemmaklubben. Beror det på att det toppas i lagen, att man är ”mindre bra”, saknas det ledare eller vad? Om det toppas i lagen, så är det mycket beklagligt tycker jag, då fotboll i den åldern ska vara en blandning av både lek och allvar. Att vara ”mindre bra” (vad nu det är?) går bort för mig, alla ska få vara med och spela på samma villkor.

Alla är olika och ett lag bygger på lagspel, alla tillför någonting i ett lag. Tänk att veta att man inte ”platsar” när ens kompisar får spela, hur känns det för ett barn/ungdom att höra? Att inte få vara med i den gemenskap och glädje som finns i och omkring ett lag. Till klubbar och ledare som tänker i dessa banor, har den inställningen, säger jag; skämmes banne mig. Tänk om det skulle vara, gällde, ert barn?

Om det saknas ledare, så bör det finnas föräldrar som kan ställa upp. Jag är en sådan, det tar tid visst, och kräver en del engagemang, men det är det absolut värt, är fantastiskt att få ha så många glada och trevliga fotbollskillar omkring sig, både på träningar och under matcher.

Rose J

div 4 P, Kilafors IF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons