Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förvirrande i valrörelsen

Att vara pensionär är för de flesta något positivt, man har tid för sådant som berikar ens liv på annat sätt än det dagliga förvärvsarbetet.

Annons

Det gäller dock att bevaka våra intressen i samhällsdebatten särskilt nu i valtider. När jag ser tillbaka på hur det var förr och nu är det bara att instämma i hur allt har förändrats.

Vi lever i IT-världen med alla dess möjligheter, trots det är det inte helt lätt att nå ut med det politiska budskapet för oppositionen. Mediemakten är massivt borgerlig enligt vänsterdebattörer i vårt land. En följd av detta är att stora överdrifter i massmedia numera får stå oemotsagda.

Det är svårt för vanligt folk att veta vad som är rätt och riktigt vad som slipade politiker och journalister skriver i massmedia. Enligt alliansen är socialdemokraterna helt värdelösa. Hur skulle det vara med lite självrannsakan, kan någon vara oduglig och ändå haft förtroende hos väljarna i så många år frånsett några få undantag. Undantag som alliansen helst talar tyst om.

Det som är förvirrande för många är att alliansen ger sken av att vara arbetarpartier, de kan skapa jobb som socialdemokraterna bara satt och väntade på när de hade regeringsmakten. Det är en stor överdrift, jag ser ingen motsättning i att skapa nya jobb. Det vill väl alla politiska partier. Att skapa nya jobb genom att försämra våra trygghetsförsäkringar och orättvisa skatter är väl inte rätt väg att gå enligt min åsikt. Det måste vara en någorlunda rättvis fördelningspolitik, annars leder det bara till spänningar och motsättningar mellan folkgrupper.

Man frågar sig vad var egentligen avsikten och baktanken med jobbskatteavdragen? Nu vet vi att arbetsgivarna gick in i avtalsrörelsen med krav på nollavtal. Nu lyckades ändå avtalsförhandlarna få omkring tre procent i lönehöjning efter tuffa förhandlingar.

Att jobbskatteavdragen leder till en försämrad löneutveckling och ökade klyftor behöver man inte vara en expert för att förstå. Det är pressen på lönerna genom jobbskatteavdragen som är en del i alliansens jobbpolitik. Lägre ersättningar och lägre skatter ska tvinga ned kraven som ska skapa tillväxt och flera arbeten, om det leder till fler låglönejobb desto bättre. Det här är naturligtvis något som alliansen aldrig vill erkänna, att jobbskatteavdragen ska vara en bonus som påverkar löneutvecklingen.

Som pensionär funderar jag över hur det kommer att bli om alliansen får fortsätta att ha regeringsmakten? Den orättvisa skatten mellan löntagare och pensionärer har varit en huvudfråga för oss de senaste åren men det finns mycket mer att kämpa för. Vi måste ta hand om varandra och inte hysa förakt för svaga grupper i vårt samhälle.

Jag röstar för en ny regering.

Stig Söderlund

pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons