Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förvånad över den massiva kritiken mot drogföreläsare

Angående artikel i Ljusnan (
6/2
) där Socialförvaltning och Beroendecentrum rasar mot en drogföreläsare. När jag läste den blev jag väldigt förvånad.

Annons

Min son var nämligen där och hörde föreläsningen och när han kom hem fick jag höra att han hade varit på den bästa föreläsningen någonsin! Trots att föreläsaren pratade i 80 minuter blev det aldrig tråkigt! ”Det Alex sa var roligt, allvarligt och intressant och han pratade med ett språk så att vi förstod”, sa sonen och fortsatte:” Han berättade varför ungdomar börjar droga och visade oss drogspiralen, att den går upp och ner, men dalarna blir djupare och djupare. Vid någon tidpunkt så tappar man kontrollen över drogandet. Problemet är att ingen av oss vet vem som klarar sig eller inte! Därför är det viktigt att vi ungdomar har mål i livet! Alex uppmuntrade oss att det är okej att plugga och att lyckas och följa dem som vet vart bananerna finns, som till exempel när du vill skaffa jobb, så är det bra att känna rätt personer!”

Som orolig förälder blev jag jätteglad att någon person, före detta missbrukare eller ej, lyckas nå fram till ungdomarna och få dem att lyssna. Speciellt när drogsituationen ser ut som den gör i Bollnäs. Den här föreläsningen var väl en bra idé, som hade ett tydligt förebyggande syfte.

Jag blir väldigt förvånad när jag läser om den massiva kritik både från Beroendecentrum och Socialförvaltningen som Granbergsskolan får för sin föreläsare på grund av att han ska ha koppling till Scientologerna, vilket inte alls nämndes under föreläsningen, enligt min son.

Var någon från Socialförvaltningen eller Beroendecentrum där under föreläsningen? Kommer Bollnäs kommun att i fortsättningen kolla upp lärare och andra personer som står framför elever vad de har för politiska eller religiösa åsikter? Är det inte budskapet som personen vill framföra som är det viktiga?

Undrande förälder med elev på Granbergsskolan

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons