Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvara demokratin

Den 7 juni går Sverige till val till EU-parlamentet. Även om du, liksom Vänsterpartiet, är EU-motståndare så är det mycket viktigt att du avger din röst!

Annons

Man beräknar att cirka 70 procent av makten över Sverige ligger hos EU, och valet till EU-parlamentet är alltså mycket viktigare än ett riksdagsval.

Tidigare har "Kronblomspartiet" (soffliggarna) vunnit valen med drygt 60 procents majoritet och detta ger stora möjligheter för småpartier att genom stort valdeltagande av sina aktivare anhängare erövra en långt större representation i EU-parlamentet än vad som motsvaras av andelen anhängare i riket.

För att försvara demokratin är det alltså allas skyldighet att rösta i EU-parlamentsvalet. Det enda socialistiska alternativet är i praktiken Vänsterpartiet, då det visat sig att Socialdemokraterna i EU-parlamentet hittills röstat i likhet med Moderaterna i nästan samtliga frågor.

Ute i Europa är Vänstern på stark frammarsh och i Sverige är vi nu det tredje största partiet. Alltfler människor börjar inse att det behövs ett annat tänkande än det rent kapitalistiska och att ju fler vi blir tillsammans desto mer kan vi påverka för att uppnå en rättvisare fördelning av resurserna, ett människovänligare samhälle samt ett lyckligare och miljövänligare liv för alla.

Jörgen Myhrman

för Vänsterpartiet Nordanstig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons