Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förstklassig vård till alla

Jag sätter stort värde på det engagemang och åsikter om sjukvårdens utveckling som René Klötz och många andra visar på insändarsidorna. Det utgör en del av underlaget på min politiska agenda.

Annons

Behöver obygden något sjukhus alls frågar René Klötz mig i sin senaste replik. Jag delar inte hans uppfattning att Hälsingland och Hudiksvall är obygder. Obygdsattityden (storstadsinfluerad?) för tankarna till att hälsingarna får nöja sig med den vård som bjuds även om den inte alltid är den bästa och patientsäker. Min uppfattning är att alla invånare i länet inklusive Hälsinglands kulturbygder behöver förstklassig vård oberoende av boendeplats.

Jag accepterar inte B-vård. Viktigt är då att vi hänger med i den medicinska utvecklingen. I sin tur innebär det att våra verksamheter måste för sitt existensberättigande bedriva förstklassigt arbete med det man gör. Inom specialistvården är det mest påtagligt. Det är i ”spetsen” som de snabbaste förändringarna sker.

Ett bra exempel jag vill nämna är att om BB-vården i länet ska hänga med i utvecklingen måste vi satsa på samvård. Det vill säga att det nyfödda barnet och föräldrarna kan bo tillsammans under vården på BB. Jag är beredd att satsa på detta i Hudiksvall liksom i Gävle.

En annan sak är att människor de sista 14 dagarna i livet inte ska åka ut och in på akuten var och varannan dag. Det är inte en värdig vård. Då krävs att vi ändrar arbetssätt och tar del av de senaste rönen för att utveckla vården.

I den processen hoppas jag att även René Klötz är beredd delta.

Detta är min slutreplik till René Klötz.

Björn Brink (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons