Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förstår inte hur du räknar

Svar till Olov Östlund (16/4).

Du talar dig varm för miljöbilar. Vi har i dag tolv gånger så många miljöbilar som när MP förlorade makten 2006. I dag är fyra av tio nya bilar miljöbilar. Vi går nu vidare med att slopa skatten på biogas.

Annons

Du påstår att merparten av regeringens satsning går till motorvägar i Stockholm. Förbifart Stockholm kostar totalt 28 miljarder varav staten står för 6 miljarder. Regeringens hela infrastruktursatsning omfattar 417 miljarder. Förstår inte riktigt hur du räknar.

56 procent av nyinvesteringarna går till järnväg. Det är dessutom i kronor betydligt mer än vad MP satsade på järnväg när ni hade makten. Du skriver att en klimatsmart trafikpolitik i hela landet kräver stora investeringar. Jag håller med men varför såg ni inte till att få lika stora satsningar, som vi nu lyckats få fram, när ni hade makten?

Du säger att det inte alls är orimligt att höja bensinskatten med två kronor per liter. Jag tycker det är fullständigt orimligt. Få hälsingar håller nog med dig att det är rimligt.

Snudd på oseriös blir du när du skriver att "Centeralliansens järnvägspolitik har vi sett resultatet av i vinter, det finns inte längre någon beredskap för lite extra snö eller andra troliga händelser". Det var den europeiska järnvägsunionen, inte allianspartierna, som 2006 konstaterade att Sverige var ett av de länder som hade investerat allra minst i järnvägsunderhåll under många år. År då MP på stod för budgeten tillsammans med de andra vänsterpartierna. Alliansregeringen har fått inleda infrastruktursatsningarna med att fylla igen alla hål som ni glömde, både i budget och i vägar.

MP vill göra det lönsamt att producera sin egen el. Det vill Centerpartiet också. Vi har ett förslag på hur det ska kunna gå till som vi kommer att driva.

När du sedan kommer in på företagarfrågor svajar det betänkligt. Under de senaste åren har skatterna för företagare sänkts med 50 miljarder kronor.

Jag tror inte det finns någon företagare som tror att vänsterpartierna kommer att förbättra villkoren för de svenska företagen. En sänkning av arbetsgivaravgiften på tio procent är som att spotta i Ljusnan när förmögenhetsskatten återinförs, jobbskatteavdragen ryker, fastighetsskatten återinförs, bolagsskatten höjs, 3/12-reglerna försämras, sänkningen av arbetsgivaravgifter för ungdomar tas bort etcetera.

Festligt när du slutligen angriper Centerpartiet för att vi infört krav på kassaregister. Det är för att stävja skattesmitning och för att skapa rättvisa mellan de företagare som ärligt betalar sin skatt och dem som smiter undan. Tycker nu plötsligt du som företrädare för Vänsterpartierna att vi inte ska motarbeta skattesmitning?

Anders W Jonsson (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons