Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förstå att praktik är viktigt

I en diskussion mellan två personer som har olika syn på saker och ting kan man dra väldigt intressanta slutsatser.

Annons

Även om åsikter drar åt olika håll kommer de fram till att de har något gemensamt. Den gemensamma nämnaren är ställningstagandet i frågan om praktiken i skolan.

Två tjejer, den ena 17 och den andra 20 år. En är gymnasieelev och en före detta. En som ska ha praktik och en som redan gjort sin. En som ser fram emot livet efter skolan och en som är där.

Hon som är 17 år skulle inte ha valt den skola hon valt om det inte varit för de 11 APU-veckor som skolan erbjuder.

Hon som är 20 skulle inte ha fått de jobberbjudanden hon fått om det inte var för den 12 veckor långa APU-perioden hon hade på gymnasiet.

I varje platsannons står det "arbetslivserfarenhet krävs". Om man inte har praktik i skolan, var får man då den ifrån? Enligt vänsterexperimentet ska man inte ha praktik i skolan och indirekt får man då inte ens behörighet att söka dessa jobb som kräver arbetslivserfarenhet. Hur ska man göra om man vill jobba direkt efter gymnasiet? Gå på högskola? Okej, säg då att man går på högskola. Hur mycket är utbildningarna kopplade till näringslivet? Om man inte får arbetslivserfarenheten där, blir man inte arbetslös igen då? Praktik är en enkel lösning på ett stort problem. Praktik ger arbetslivserfarenhet. Är det så bra att ta bort det, verkligen?

Lina 17 och Sara 20 (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons