Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förminska inte miljövännerna

Min insändare handlar om attityden till miljötänkande. Det verkar som om det är fel att tänka "rätt" ibland, känns det som.

Annons

Det är som att folk ser ner på och om man vill något bra så slås man ned av kommentarer som: "det är bra lilla flicka". Eller "det är bra grabben".

Men det är förstås förminskande och inte trevligt. Om man kämpar för mänskliga rättigheter så gör man det inte för att man vill vara förmer. Man gör det för att man tycker att alla plus en själv tjänar på det.

Vi tjänar på att inte försota näsborrarna varje gång vi andas luft. Vi tjänar på att sluta åka bil, eller åtminstone dela på bensinkostnaderna. Vi tjänar på att inte döda varandra i krig. Många tycks tro att miljötänk eller solidaritet är negativt, eftersom det skulle då innebära att hela jorden håller på att gå under.

Men det är helt tvärt om! Miljötänk handlar om att försöka hitta alternativen till det som är fel! Det är inte dåligt. Nej. Det är bra! Så sluta kalla oss miljövänner för lilla hit eller lilla vännen dit. Det är orättvist, otrevligt och det leder inte till något gott!

BlatteBella

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons