Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förklara för barnen

Skyll inte på budget när ni ska förklara för barn och föräldrar att ni vill lägga ner Växsjö skola. Förklara för barnen att ni inte klarar av att följa er egen budget men vill lägga ner deras skola bara för att ni kan!

Annons

Eva Eklund, för- och grundskolechef skrev i Ljusnan (3/10) att 2010 ska vi spara cirka 70 miljoner. Att då göra en stor investering i Växsjö skola är inte försvarbart.

Jag blir så fruktansvärt trött på allt svammel. Det enda som inte är försvarbart i mina ögon är när man redan vid förra stora nedläggningshotet och sammanslagningen med Röste skola på grund av sparkrav gav fullständigt f-n i att följa sina egna direktiv om besparingar och investeringar över 20 miljoner i Björktjära skola. Där inkluderades budgeterade pengar för renovering Växsjö skola. Kan man inte genomföra det man budgeterat för att få budget i balans, utan spenderar pengar på icke budgeterat så ett underskott på cirka 70 miljoner uppstår ska man inte hänvisa till den lilla skolans problematik samt alternativa lösningar.

Själv har mina föräldrar, jag, syskon samt mina barn gått på Växsjö skola. Ingen av oss har någonsin fått lära oss att minus 70 miljoner är ett tecken på att man gjort något efter utstakad budget. Däremot är vi alla överens om att spara lite eller inget på ett ställe och spendera mycket på annan plats aldrig leder till överskott. Så skyll inte på budget när ni ska förklara för barn och föräldrar att ni vill lägga ner Växsjö skola. Om det finns något ni ska undervisa barnen på Växsjö skola så bör det vara civilkurage. Åk ut till skolan på besök och förklara för barnen att ni inte klarar av att följa er egen budget men vill lägga ner deras skola bara för att ni kan!

Fredrik Mellgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons