Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Företaget ligger cirka fem år efter i rekrytering”

Läste Torsten Ekdahls insändare och svar i tidningen (
4/3
). Jag håller fullständigt med honom men har mycket svårt att komma överens med svaret från brukschefen och personalchefen, skriver insändaren.

Annons

Vid cellulosafabriken råder en akut personalbrist oavsett vilken organisation vi har i dag eller 2017. Företaget ligger cirka fem år efter i rekrytering av operatörer och läget blir värre och värre för varje dag som går. För att rätta till gamla synder måste företaget snarast anställa ett flertal operatörer för upplärning som inom snar framtid ersätter pensionerad personal.

I dag går i bästa fall nyanställda, oerfarna operatörer in och ersätter dem som går i pension. På flera befattningar har pensionärerna inte ersatts i tid utan vi som redan jobbar full tid blir tvingad att jobba en massa övertid för att ersätta pensionärerna. I andra ändan gnäller arbetsgivaren att kostnad för övertid skjuter i taket. Att tro att det underlättat med vikarier i ett år för tillsvidareanställd personal och gett möjlighet till utveckling, är en stor missuppfattning.

Det tar ett år för oss att lära vikarierna så pass mycket att de blir användbara i organisationen, så komplicerade är våra befattningar. Att då skicka hem dem efter ett år, är som Torsten skriver helt ofattbart och en ren förlust för företaget och organisationen. Den tidigare ledningen vid Iggesund tillsvidareanställde först och utbildade sen eftersom de förstod att personalen är ett viktigt och värdefullt kapital i företaget som de valde att investera i.

Anställd cellulosafabriken i Iggesund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons