Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föredömligt av poliser

Ung kvinna överlevde polisingripande. Tack och lov så slipper vi sådana här rubriker. Jag gläds därför när jag läser rubriken – De räddade ett liv i LjP den 25 mars och i HT den 24 mars, då det skrivs om två poliser som lyckats rädda livet på en ung kvinna.

Annons

Ung kvinna överlevde polisingripande.

Tack och lov så slipper vi sådana här rubriker. Jag gläds därför när jag läser rubriken – De räddade ett liv i LjP den 25 mars och i HT den 24 mars, då det skrivs om två poliser som lyckats rädda livet på en ung kvinna. Men reportaget tas inte in i Hälsingetidningars Ljusnan och Söderhamns-Kuriren. Det ger en fingervisning om nyhetsvärdet, kanske att jämföras med helsidan – "Svensk whisky visar styrka", som tagits in från TT i samtliga hälsingetidningar den här veckan.

När jag läser reportaget om de här två duktiga yngre poliserna så går mina funderingar i andra riktningar. Vad hade hänt om de inte lyckats få i gång den här unga kvinnan igen? De hade omhändertagit henne och var under transport till polisstationen för tillnyktring, då andning och puls upphör. Vilka rubriker hade detta skapat? Troligen förstasidesstoff, inte bara i våra lokaltidningar utan troligtvis även i våra så kallade kvällstidningar och möjligen övriga media.

Det är bra att polis – och även vissa andra yrkeskårer – bevakas av media. Men det här visar på ett tydligt sätt hur grannlaga och känsliga arbetsuppgifterna är. Tack och lov gick det bra för de här unga konstaplarna. De slipper nu läsa feta rubriker i lokal- och kvällspress och utsättas för ultrafin granskning under flera år av både media och rättssystem. Med andra ord, de har gjort ett utmärkt ingripande, vilket de ska ha beröm för.

En luttrad gammal Ljusdalspolis

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons