Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbluffande studieförändring på CUL

Den förändring som har skett på CULi Hudiksvall det senaste året är för mig förbluffande, skriver Niklas Wallin.

Annons

Jag studerar på CUL för att slutföra min gymnasieutbildning eftersom det stöd jag behövde inte erbjöds på Bromangymnasiet.

Mina studier har möjliggjorts tack vare den så kallade lilla studiegruppen. Dess flexibla uppbyggnad kunde anpassa studiesituationen efter mig som elev. Tyvärr finns den inte längre kvar, då den tillfälliga rektorn innan sommaren beslutade att gruppen skulle läggas ner. Detta trots att lärandenämnden beslutat att gruppen skulle flyttas till nya lokaler. Det var åtminstone så jag uppfattade det när jag talade med ledamöter i lärandenämnden efter att beslutet togs i februari 2015. Den nuvarande rektorn på CUL har däremot den uppfattningen att det som beslutades var att stödet skulle finnas kvar, men att skolan bestämde hur det skulle utformas framöver. Man valde då att lägga ner en välfungerande verksamhet för att i stället ge stöd på ett annat sätt.

Oavsett vad lärandenämnden beslutade kan jag som elev i behov av stöd konstatera att stödet inte längre finns kvar. Det har förändrats så till den grad att jag, som det ser ut nu, inte kan fortsätta studera. Med andra ord följs inte det beslut som fattats. Var det verkligen den här utvecklingen som var tanken när lärandenämnden fattade sitt beslut?

Niklas Wallin

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons