Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbjud farliga hundar i stan

Vad jag blir less på folk som inte kan hålla reda på sina hundar!!

Annons

För några dagar sedan när jag och mina två hundar var ute på promenad så hände det igen, en hund som attackerar mina hundar! Det är ju inte första gången som det händer, min stackars whippet blir ju helt förstörd för att andra inte kan hålla reda sina hundar. Jag förstår inte varför folk skaffar sig hundar som de inte klarar av. Det är alla dessa amstaff/pitbull- och schäferblandningar. Ska de absolut ha sådana hundar så får de se till att fostra sina hundar så att de aldrig går till angrepp mot andra hundar eller människor. När deras förklaringar är att hunden är för stark så de inte orkar hålla den då blir man ju riktigt sur och förbannad över hur korkade en del folk är. Har de ingen som helst självinsikt och kan se sina egna gränser om vad de klarar och inte klarar av?

Nej, förbjud sådana hundar inom tättbebygda områden, för så länge folk skaffar sig hundar som de inte klarar av så har sådana hundar inget inne i stan att göra. De är helt klart en fara för allmänheten. Jag hade inget emot dessa hundar förr men eftersom att det händer saker hela tiden med just sådana hundar inblandade så har jag tyvärr ändrat uppfattning!

Jag ska ju ändå kunna gå ute med mina hundar utan att behöva ha koll på andras hundar, var de är, om de är lösa, kopplade eller om människan bakom snöret ser ut att ha stora problem med hunden. Det är inte mitt jobb att ha koll på deras hundar, det är deras jobb! De får se till att lära sig om hundar, hur hundar fungerar och om hunduppfostran! Jag vill kunna gå ute utan att få ilskna hundar efter mig för att deras ägare är helt blåsta och inte fattar bättre.

Den här gången fick min whippet "bara" några bitsår på bakbenen, Men vad kommer att hända nästa gång, Jag har polisanmält förr när min hund har blivit attackerad men polisen bryr sig inte. Det är dags för en förändrig så man vågar gå ute med hunden.

Anneth med hundar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons