Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förankra debatten i verkligheten

Svar till Förminska inte Stenegård (15/9).

Annons

Stenegård har aldrig diskuterats från ett kulturperspektiv. Eftersom vi vet att Stenegård inte kommer att klara den årliga driften utan bidrag, öppnade vi redan i vårt debattinlägg i LjP (2/9) för att diskussionen om Stenegård bör utgå ifrån de kulturella och turistiska värdena i stället för rena önsketänkande om 150 000 årliga besökare, projekt som hypotetiskt kan resultera i 15 nya arbetstillfällen och Stenegård som Hälsinglands största turistattraktion. Stenegård har kostat Ljusdals skattebetalare minst 20 miljoner kronor i underhåll- och driftskostnader under denna mandatperiod. Om dessa pengar är välinvesterade pengar sett från ett kulturellt perspektiv kan naturligtvis diskuteras.

Låt oss inte glömma att Ljusdals kommun är en glesbygdskommun som brottas med vikande befolkningsunderlag och kärnverksamheter som behöver mycket pengar. Ljusdals kommun har en mycket hög ungdomsarbetslöshet. På Stenhamreskolan i Ljusdal var bara 58,7 procent av eleverna som gick ut nian behöriga för gymnasiestudier våren 2010. Som politiker måste vi prioritera hur våra gemensamma skattemedel ska fördelas. Tyvärr måste vi ibland göra prioriteringar som ställs mot varandra. Folkpartiet i Ljusdal kommer alltid att värna våra kärnverksamheter. Folkpartiet i Ljusdal kan inte acceptera att en stor andel av våra elever slutar gymnasieskolan utan en fullständig examen och förpassas till ett utanförskap som inte är värdigt en välfärdsstat.

Vi vill inte förminska Stenegård och vi tycker precis som du att Stenegård är en fantastisk anläggning. Låt oss därför hyfsa debatten och diskutera utifrån de verkliga värden som Stenegård står för och inte utifrån önsketänkande.

Bodil Eriksson, Harald Noréus, Folkpartiet liberalerna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons